Kafferast med en Datakraftare - Fredrik

Lär känna Fredrik och bekanta dig med hans resa på Datakraft som började med praktik och examensarbete år 2017 som sedan ledde till en anställning som har sträckt sig över sex år. Han började sin karriär som utvecklare men har sedan dess avancerat till rollen som teamledare för utvecklingsteamet. I den här rollen inefattas en mångfald av ansvarområden, inklusive handledning, projektledning, aktivt deltagande i utvecklingsprocessen, marknadsföring av Datakraft på skolor samt delaktighet i rekryteringsprocesser. Han har innehaft denna position i drygt tre år och har kontirnuerligt utvecklats och växt i den.  När han inte är på kontoret spenderar Fredrik sin fritid med brädspel, där han verkligen njuter av den sociala interaktionen och strategin som dessa spel erbjuder. Ju fler spelpjäser desto bättre, tycks vara hans motto när det gäller brädspel. Utöver detta älskar han att komma ut och spela discgolf, vilket ger honom möjlighet att koppla av och njuta av naturen samtidigt som han utövar en aktivitet han tycker om. 

 

Hur ser du på företagskulturen och arbetsmiljön här på Datakraft?
På Datakraft upplever jag företagskulturen som väldigt transperent och inkludernade. Trots att vi har en ledarstruktur är alla behandlade som jämlikar. De finns en öppenhet som tillåter oss att kunna skämta men även vara seriösa med varandra, och det är en plats där alla kan hjälpa och få hjälp från varandra utan att det finns några hierarkiska hinder. Den transparenta företagskulturen främjar en atmosfär där kunskap och erfarenheter utbyts naturligt, vilket i sin tur leder till en mångfald av intressanta och varierande arbetsuppgifter. Detta bidrar till lönsamhet för både mig som individ, för Datakraft som företag och för våra kunder. 

 

Om du kunde ha vilket djur som helst som sällskap på ditt kontor, vilket skulle det vara och varför?
Om jag skulle vara realistisk skulle jag definitivt välja en Golden retriver som mitt val av husdjur. Men om jag hade möjligheten att välja fritt bland alla fantasidjur också skulle jag utan tvekan välja en Puffskein från Harry Potter-universumet. Dessa charmiga små varelser är otroligt fascinerande med sin förmåga att absorbera och äta upp oönskade saker.  Deras sällskap och följsamhet skulle vara en unik och underbar upplevelse. Så även om en Golden retriver är ett realistiskt och praktiskt val, skulle jag inte kunna motså frestelsen att ha en Puffskein som husdjur om jag hade möjligheten att välja bland alla djur. 

 

Om du kunde lära dig en ny färdighet över en natt, vad skulle det vara?
Om jag hade möjligheten att lära mig en ny färdighet över en natt skulle jag definitivt välja att lära mig att spela gitarr. Musik har alltid varit en stor passion för mig, och jag beundrar särskilt gitarrstycken för deras mångsidighet och kraft att skapa känslor. Att kunna spela gitarr skulle inte bara öppna upp nya möjligheter för mig att uttrycka mig själv musikaliskt, utan det skulle också vara otroligt givande och tillfredställande.